Öt igen nyomós érv, miért utazz Timbuktuba
2018. december 03. írta: mirkofiam

Öt igen nyomós érv, miért utazz Timbuktuba

1. Mert nem sokan jártak ott. Én például senkit nem ismerek, aki volt ott! Timbuktuba menni menő, ha olyasmit akarsz elmondani magadról, amit kevesek, irány Afrika! Egy életre meglesz a sztorid, amit mesélsz magadról. Vissza nem térő alkalom, hogy igazán unikálissá válj. Sziasztok, Anna vagyok, voltam Timbuktuban. Azta!

2. Kit tudja, mi van Timbuktuban? De tényleg. Azt tudjuk, hogy messze van, iszonyatosan messze, és semmi mást. Én például még a kontinenst is rosszul tippeltem. Timbuktu az ultimate messze. Ami, vagy aki ott van, az már nincs a térképen. Érdekes amúgy, hogyan alakul különböző nemzeteknél, a "messze" jelentése, milyen a mentális térképe a világ különböző pontjain élőknek. Például apám, aki orosz, vagy aféle, megkérdezte, messze van-e a Balaton Budapesttől. Mondtam neki, igen, messze van. Megkérdezte, hány kilométer. Azt feletem, hát, legalább száz. Erre felnevetett. Akkor az közel van, mondta. Tudod mi van messze, édes lányom? Vlagyivosztok. Az messze van. Meg Timbuktu. Aha! Szóval Timbuktu még az oroszoknak is messze van!

3. Mert meg tudod kérdezni személyesen az ott lakóktól, nekik mi van messze! Olyan tudásnak leszel birtokában, amivel leigázhatod a világot. Ha a magyarok valami képtelen helyet akarnak mondani, azt mondják, Timbuktu. De mit mondanak Timbuktuban, ha valami képtelen helyre akarnak utalni, ami messze van, és kétséges, hogy egyáltalán létezik-e? Lehet, azt mondják, Budapest!

4. Látsz valamit, amit eddig nem láttál. De még hasonlót se. Megnézed, hol van az egyezményes világvége. Az semmi, de teret és időt sűrítesz, mert voltaképpen elmehetnél Új-Zélandra is, azzal a szándékkal, hogy olyan messzire menjél, ahonnan, ha messzebbre mennél, már közelebb jönnél. De, te megúszod Malival! Egzisztencialista filozófusok, sci-fi írók és atomfizikusok fognak irigyelni, hogy hurkot kötöttél a tér-idő kontinuumra!

5. Mert elhagyod a komfortzónádat, meg minden olyasmit, amit mostanában javasolnak, ha válságban vagy. Vagy egyszerűen csak nem ott leszel, ahol most vagy. Valódi guruként térsz vissza, rengeteg tudással, amid az utazás előtt nem volt.

Mára ennyi. Remélem, senki nem érzi átverve magát, egyszerűen elvágyódásom manifesztációja volt. Ígérem, egyszer írok egy igazi Timbuktu beszámolót.  Viszont! Addig is. Ha van igazi útleaírásod Maliról, Timbukturól, vagy igazából bárhonnan, és az írás egy fokkal komolyabb, mint a fenti kreálmány, azt küldd el nekem néhány fotóval az Utazóbázisra.

A bejegyzés trackback címe:

https://dosvidaniyaanna.blog.hu/api/trackback/id/tr4614416446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása