Az SMK 10 pontja
2016. május 30. írta: mirkofiam

Az SMK 10 pontja

Avagy a Sün Mentő Különítmény hétfő esti sikeres akciója

  1. Vedd észre, ha egy sün bajban van, példának okáért Angyalföld Kocsiszínnél beragadt a villamos sínek, és az autóút közötti egy méteres járdaszigetre. Nem fogja bekapcsolni a segítségkérő denevéres lámpáját, észnél kell tehát lenni!
  2. Indulj a megmentésére! Jó, ha eleinte kicsit topogsz körülötte, megpróbálod szavakkal rábírni, hogy induljon el, te biztosítod neki az utat. Plusz 2 pont, ha a topogás a sün körül legalább valamelyest emlékeztet egy révületbe esést követő sámántáncra, a tűz körül.
  3. Ismerd fel a határaidat! Pusztakézzel nem fogsz sünt, és míg nem vagy dr. Doolittle, az előzőleg elvártakkal szemben nem fogod megbeszélni vele az átkelést a boldogságot jelentő, végtelen fűmezőiről híres Pozsonyi utcai parkba.
  4. Kapcsolj problémamegoldó üzemmódba. Keress szerszámokat, mindezt olyan tempóban, hogy a beszerzési idő alatt a sün ne lépjen meg a járdaszigetről, élete utolsó kirándulására.
  5. Próbálj úgy viselkedni, miközben a szelektív kukában kutatsz egy használható állapotban lévő doboz után, mintha a világ sorsa múlna rajta. Ne engedd, hogy a ritmusodból kizökkentsenek a melletted elhaladó, megrökönyödött szomszédok. Biztosítsd róla Józsit, a telep homless-szét, hogy nem akarod kikukázni az orra elől az értékesebb darabokat.
  6. Tedd a sün elé a dobozt. Próbáld rábírni, hogy másszon bele.
  7. Ld. 3-ik pont
  8. Rohanj fel a lakásba. Útközben futtasd át az agyadon a programot, miként tudnál egy konokul mozdulatlan sünt beterelni egy dobozba. MINDEN megoldás érdekes lehet.
  9. Az edényfogó kesztyűt arra a kezedre húzd, amelyikben a lapát van, mert a seprű nyelét tudod a süntől távolabb is fogni. Ne feledkezz meg a szádból kilógó, félbevágott almáról, amit csalinak, és opcionális idegnyugtatónak vagy jutalomfalatnak hoztál a sünnek. Óvatosan tereld a sünt a lapátra, és óvatosan tereld le róla a dobozban. NE tedd rá az alma darabra, nem kényelmes neki.
  10. Engedd szabadon a parkban, messze az úttól, abban reménykedve, hogy amúgy oda akart menni és nem az út túloldalára.

 

+1. köszönetet nem várva vágtázz el a naplementébe, és reméld, hogy nem túl sok szomszédot vitt arra a fene, hogy egy hétfő este, az ablakban ácsorogva azt figyeljék, amint egy szerencsétlen idióta citromsárga leggingsben és piros pólóban (ez volt kéznél, mit csináljak. A vészhelyzetre való tekintettel nem ölthettem magamra a szupertrendi sünmentő dresszemet) imbolyog a villamos és az autók között egy sünnel, egy kiszuperált modem dobozával és konyhájának fél felszerelésével.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dosvidaniyaanna.blog.hu/api/trackback/id/tr678761634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása